photo 1609153315689 88f67376eb31 ab8HV9
WORLD TREK

Σβήνω το 3 για το 4 με δωράκι

Κι αυτό λοιπόν είναι το τελευταίο του 2023.

Μια χρονιά για την οποία αρκετοί θα εύχονται να μην επαναληφθεί (κι ας βλέπουμε λάθη του παρελθόντος στο repeat), μια χρονιά που κάποιοι ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προθέσεις αλλά λίγο πριν καλοκαιριάσει ρίξανε λευκή σημαία και άλλοι που σε αυτή τη χρονιά σβήσανε τις μέρες ευχόμενοι να έρθουν οι επόμενες, οι καλύτερες.

Αν με ρωτούσες, για εμένα αυτή η χρονιά ήταν μια περίοδος νέων εμπειριών, έντονων συγκινήσεων και απαιτητικών δοκιμασιών. Όπως και οι προηγούμενες λίγο πολύ. Για κάποιες στιγμές ανυπομονούσα από την προηγούμενη χρονιά, για κάποιες άλλες ήρθαν και έσκασαν μπροστά μου. Κάποιες με χρώματα και άλλες… με θόρυβο. Όχι πάντοτε για καλό βέβαια…

Έκανα ταξίδια σε άλλες χώρες και ηπείρους, βρέθηκα σε φεστιβάλ και events που δε φανταζόμουν ποτέ (highlight το Καρναβάλι του Ρίο), ξεκίνησα νέα χόμπι και ασχολίες (μαθαίνω νέα ξένη γλώσσα, στο είπα;), επισκέφτηκα νέα μέρη στην Ελλάδα και ανακάλυψα μαγαζιά στην πόλη που με τραβάνε περισσότερο από τη βαβούρα σε παλιά στέκια, τα οποία πλέον σχεδόν απεχθάνομαι.

Αυτά στα γρήγορα. Έχει έρθει λοιπόν η στιγμή που πρέπει/ επιβάλλεται/ προτείνεται – διαλέγεις ό,τι σε βολεύει – να ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που συνέβησαν και αν άφησαν το στίγμα τους πάνω μας. Από τις ειδήσεις που μας έκαναν εντύπωση, θετική ή, πιθανόν πιο συχνά, αρνητική εντύπωση, μέχρι τις επιλογές, σωστές και λάθος, που κάναμε και χαράξαμε το ανάλογο μονοπάτι για το 2023.

Προσωπικά, τα τελευταία 3 χρόνια ακολουθώ ένα μοντέλο ανασκόπησης, καταγραφής και απολογισμού της χρονιάς. Κάθομαι στο γραφείο μου, ανοίγω ένα σημειωματάριο ή το laptop μου και συμπληρώνω μερικά πράγματα.

Ένα πρότυπο αυτού που έχω «κλέψει» από αυτόν τον Youtuber, το έχω προσαρμόσει στα ελληνικά, μπορείς να βρεις εδώ. Χωρισμένο σε 4 βασικές κατηγορίες (Ετήσιος Απολογισμός, Ετήσιος Αναστοχασμός, Σχεδιασμοί για το Έτος, Στόχοι και Συνήθειες). Όλα αυτά μπορείς να τα αντιγράψεις στο Notion και να τα συμπληρώσεις όπως σε βολεύει. Να κάνεις και μια συζήτηση με τον εαυτό σου πριν η ώρα φτάσει μεσάνυχτα. Ακόμα κι αν δε γίνεις κολοκύθα!

Σίγουρα θα πεταχτεί κάποιος από τη γωνιά για να πει «για μένα δεν αλλάζει κάτι όταν αλλάξει η ώρα στο ρολόι και το ημερολόγιο αλλάξει το τελευταίο του ψηφίο. Αρκεί να το πάρω απόφαση». Θα συμφωνήσω αλλά πάντα είναι καλές οι αφορμές για να αλλάξεις κατεύθυνση στη ζωή σου. Και η έλευση του νέου χρόνου είναι μια εξαιρετική αφορμή!

Τα στάδια λοιπόν για μια πιθανή επιτυχία περιλαμβάνουν Ανασκόπηση και Απολογισμό του Προηγούμενου Έτους, Σχεδιασμό και Στόχους για το Νέο ‘Ετος. Ειδικά για το τελευταίο, πρόσθεσε και μερικά βήματα πως θα ήθελες να φτάσεις σε αυτούς τους στόχους πχ. να ξυπνάω ίδια ώρα κάθε πρωί, οπότε κοιμάμαι ίδια ώρα το βράδυ και δεν πατάω snooze στο ξυπνητήρι μου (κάποιοι που θα διαβάζουν αυτό το newsletter ξέρουν γιατί χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα).

Μπορείς επίσης να προσθέσεις και ορισμένες Bucket Lists με πράγματα που θα ήθελες να ολοκληρώσεις μέσα στο έτος, όπως πχ. να επισκεφτείς κάποιες πόλεις εντός ή και εκτός της Ελλάδας, να κάνεις πράγματα που μέχρι πρότινος τα απέφευγες ή ακόμα και λίστες με άτομα που θα ήθελες να κανονίσεις έναν καφέ και η ρουτίνα της ζωής σε παρέσερνε.

Κι αν όλα αυτά που σου έγραψα σου φάνηκαν πολλά, λέω να σταματήσω εδώ. Σειρά σου λοιπόν να κάνεις το επόμενο βήμα!

Βασικά αυτά σου έχω πριν αλλάξει η χρονιά

Αστειεύομαι, ήθελα και κάτι άλλο να σου δείξω

Αν αγαπάς τους διαδραστικούς χάρτες

Αυτή η DIY μικρογραφία ενός ιστορικού ξενοδοχείου στην Αθήνα

Food for Thought που λένε και στας Αγγλίας

Για τα υπόλοιπα, τα λέμε από τη Νέα Χρονιά!

Να περάσεις όσο όμορφα μπορείς!

Μέχρι την επόμενη φορά,

284="270"

Hello there!
Χαίρομαι
που βρίσκεσαι εδώ!

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις ιδιαίτερο περιεχόμενο στα εισερχόμενά σου. Σκέψεις, ιδέες και πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Για ταξίδια κι όχι μόνο.

Δύο φορές το μήνα, όχι κάθε μέρα.

Δεν στέλνω spam! Μόνο ουσιώδη info και πράγματα που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *