Χειμώνας στη Φλώρινα
PODCAST

Φλώρινα, χιόνια και φωτιές – Μια πόλη στα Βαλκάνια

Σου έχω μιλήσει για τη Φλώρινα στο παρελθόν. Όταν ήμουν ακόμη στα μέσα της παραμονής μου σε εκείνη την ξεχασμένη από πολλούς πόλη. Όταν είχα ζήσει τις πρώτες φωτιές, όταν είχα δει περισσότερα χιόνια από όσα μέχρι τα 26 μου χρόνια. Όταν ανακάλυπτα πως είναι να ζεις σε μικρότερη πόλη. Τότε.

Πήρα μια γερή γεύση. Κρύου, απομόνωσης αλλά σε άμεσης επικοινωνίας με τη φύση. Όταν βέβαια δεν ξυπνούσαν οι αρκούδες από τη χειμερία νάρκη.

Δεν γινόταν λοιπόν να μη μιλήσω για την πόλη που με ταλαιπώρησε αλλά και με δίδαξε όσο καμία άλλη. Η Θεσσαλονίκη δεν μετράει γιατί εκεί έχω άλλες ευκολίες. Ευτυχώς ο Αργύρης άντεξε την πολυλογία μου!

Δυτική Μακεδονία. Εκεί που πιάνουν τα περισσότερα χιόνια κι ο βαρύς χειμώνας, εκεί βρίσκεται η Φλώρινα. Το πιο κρύο σημείο της Ελλάδας. Απομάκρη, γραφική, μοναδική. Κάτι θα ήξερε ο Αγγελόπουλος που την προτιμούσε. Κι εμείς που τη ζήσαμε με το φαγητό, τις φωτιές και τις ιδιαιτερότητές της.

Πώς να χωρέσουμε δύο χρόνια σε ένα επεισόδιο; Κάτι κάναμε! Αφού καταφέραμε να συζητήσουμε και για μια «ταξιδιωτική» ταινία κλειδί και συνεχίσαμε.

Με το βλέμμα καρφωμένο στο Βορρά, πατάς το play για να ανακαλύψεις όλα τα «μυστικά». Και φυσικά να μάθεις για την ταξιδιωτική ταινιά του επεισοδίου. Που θα σε πάει μακριά, θα σε ταξιδέψει, θα σε προβληματίσει. Άλλωστε, το  είχε πει και ο Καβάφης: Να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος (για την Ιθάκη σου Οδυσσέα).


Επιπλέον, μπορείς να μας βρεις και να μας στείλεις ένα μήνυμα στο λογαριασμό στο Instagram.

Εδώ θα βρεις τις αναφορές

Blog: eleftherizoi.com/ Instagram: iristhesea

Κι αν μας αναζητείς στις υπόλοιπες πλατφόρμες, θα μας βρεις στο CastboxApple PodcastsGoogle PodcastsPocket CastsRadioPublic αλλά και με subscribe στο YouTube.

Θέλεις να ακούσεις και για άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου; Βρες εδώ όλα τα επεισόδια!

284="270"

Hello there!
Χαίρομαι
που βρίσκεσαι εδώ!

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις ιδιαίτερο περιεχόμενο στα εισερχόμενά σου. Σκέψεις, ιδέες και πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Για ταξίδια κι όχι μόνο.

Δύο φορές το μήνα, όχι κάθε μέρα.

Δεν στέλνω spam! Μόνο ουσιώδη info και πράγματα που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *