android applications apps 226664
ESCAPE TIPS

Apps for Travel Hacks: 7 εφαρμογές για την επόμενη και κάθε μελλοντική εξόρμησή σου

Κάποτε η οργάνωση ενός ταξιδιού χρειαζόταν ολόκληρη προετοιμασία: να επικοινωνήσεις με ένα ταξιδιωτικό γραφείο, να σου δώσει προσφορές, να καλέσει/καλέσεις τα καταλύματα, να ελέγξεις τα προσωπικά σου έγγραφα, να ετοιμάσεις πλάνο περιήγησης ή ΝΑ ΣΟΥ ετοιμάσουν. Ένας μικρός πονοκέφαλος, οπότε τα άφηνες όλα στο αντίστοιχο ταξιδιωτικό πρακτορείο να σου οργανώσει κάθε εκδρομή.

Πλέον όμως η τεχνολογία έχει μπει και έχει στρογγυλοκαθίσει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και επηρεάζει οποιαδήποτε δραστηριότητά μας. Πόσο μάλλον ενός ταξιδιού, μιας και αυτή η υπόθεση έχει γίνει σαφώς ευκολότερη, καθώς και λιγότερο αγχωτική.

Κι όπως ο καθένας φροντίζει να πακετάρει τα απαραίτητα για το ταξίδι, γιατί όχι να μην είναι προετοιμασμένος με εφαρμογές που θα του λύσουν τα χέρια. Ορίστε λοιπόν οι 7 πιο χρήσιμες εφαρμογές κατά τη γνώμη μου για πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

Packpoint

Πριν την αναχώρηση, όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε τι είναι προτιμότερο να πακετάρουμε στη βαλίτσα. Βέβαια, αν ταξιδεύεις Δεκέμβριο στο Βερολίνο, δε θέλει πολύ για να καταλάβεις ότι το T-shirt που φορούσες στη Βαρκελώνη τον Σεπτέμβριο δεν είναι καλή επιλογή.

Όμως, η δημιουργία μιας λίστας  μπορεί να αποβεί χρονοβόρα. Κι εκεί έρχεται το packpoint! Απλά προσθέτεις την τοποθεσία και την ημερομηνία που θα ταξιδέψεις, οπότε η εφαρμογή θα σου δημιουργήσει μια λίστα βασισμένη στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και της περιόδου. Επιπλέον, σου δίνει την επιλογή να προσθέσεις δραστηριότητες που σκέφτεσαι να κάνεις πχ. Χειμερινά σπορ, φωτογραφία, κολύμπι κι αναλόγως προσθέτει αντικείμενα και αξεσουάρ που θα σου φανούν χρήσιμα.

Φυσικά στην αρχή μπορεί να μη βγάλει και τα τελειότερα αποτελέσματα ή να έχει προσθέσει επιλογές που δε θέλεις, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα για διαμόρφωση. Σίγουρα κάνει την προετοιμασία ευκολότερη!

Google Trips

Από τις τελευταίες προσθήκες στο οπλοστάσιο των εφαρμογών της Google. Απλό και εύκολο στη χρήση, το Google Trips έρχεται να σου λύσει τα χέρια στην αναζήτηση μουσείων, αξιοθέατων και γενικά σημείων ενδιαφέροντος.

Έχει τη δυνατότητα να συνδέεται (αφότου το επιτρέψεις) στο email σου, να συλλέγει πληροφορίες για τις πτήσεις και τη διαμονή σου για να ορίσει την περιοχή που θα κυκλοφορήσεις. Ακόμη, προτείνει διαδρομές ανάλογα τις προτιμήσεις του ταξιδιώτη, αν είναι με παρέα ή μόνος, ενώ από τα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν, προτείνει αντίστοιχες ημερήσιες διαδρομές.

Hopper

Φυσικά για να ξεκινήσει ένα ταξίδι, πρέπει να φροντίσεις για τη μεταφορά στην τοποθεσία που θέλεις. Με τις αεροπορικές μεταφορές να κοστίζουν όλο και λιγότερο, η εναέρια μεταφορά έρχεται φυσικά πρώτη στις προτιμήσεις.

Το Hopper έρχεται να κάνει ευκολότερη την επιλογή των φθηνότερων εισιτηρίων (εφόσον είναι γνωστός ο προορισμός) αλλά κυρίως επισημαίνει χρωματικά πότε είναι τα φθηνότερα εισιτήρια του μήνα και τις πιθανότητες να ανέβουν ή να πέσουν οι τιμές τους μέχρι την ημερομηνία που ζητάς. Είναι μια καλή εναλλακτική σε σύγκριση με την κυρίαρχη εφαρμογή του Skyscanner.

Maps.Me

Μιας και το έντυπο υλικό έχει καλυφθεί με το ψηφιακό σε αρκετά πράγματα, η εικόνα του ταξιδιώτη με τον χάρτη ανοιχτό μπροστά στο πρόσωπό του έχει αντικατασταθεί με εκείνον που θα προσπαθεί να βρει την κατεύθυνση, ακολουθώντας μια βουλίτσα στο κινητό του. Το Maps.me είναι μια εφαρμογή για χάρτες, που προσφέρει τη δυνατότητα για offline κατέβασμα χαρτών, κατευθυντήρια πλοήγηση, στοιχεία για κίνηση κ.α Μερικές φορές η κάλυψη των offline χαρτών μπορεί να αποβεί πιο εύχρηστη σε σύγκριση με την ανταγωνιστική εφαρμογή του Google Maps.

Moovit

Η κυκλοφορία και η περιπλάνηση σε μια πόλη μπορεί να καταλήξει σε πρόβλημα εάν δε γνωρίζει κάποιος εξαρχής τα μέσα και τα δρομολόγια για την τοποθεσία που ψάχνει. Εκεί έρχεται το Moovit, μια εφαρμογή με κάλυψη 1.200 και πάνω πόλεων που συνεχώς ανανεώνεται (στην Ελλάδα καλύπτει περίπου 23 πόλεις!). Διαθέτει ένα εναλλακτικό interface που σε ορισμένους μπορεί να φανεί προβληματικό και άλλους να τους βολέψει.

Με τη δυνατότητα της ζωντανής κάλυψης των μέσων και των δρομολογίων, γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή πότε περνάει το επόμενο λεωφορείο,μετρό, τραμ κ.λ.π. Ακόμη «παρακολουθεί» με βάση την τοποθεσία GPS εάν ο επιβάτης πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση και στην περίπτωση επιβίβασης, καταγράφει τη διάρκεια που χρειάζεται για να φτάσεις ακριβώς κάποιος στον προορισμό του (λαμβάνοντας υπόψιν την κίνηση, την ώρα και τη διαδρομή). Διαθέτει επίσης και ειδοποίηση που λειτουργεί ακόμη και με το κινητό σε αδράνεια όταν πλησιάζει στην στάση του προορισμού.

Κυρίες και κύριοι, φτάσαμε στο προορισμό μας!

HotelTonight

Αν και θεωρείται δεδομένο ότι αφότου έχει γίνει κράτηση στο εισιτήριο, για τη διαμονή θα γίνει έρευνα από τον υπολογιστή. Ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις, ιστοσελίδες όπως το booking.com, kayak.conm και φυσικά το Airbnb, θα είναι οι πρώτες επιλογές για διαμονή. Τι γίνεται όμως όταν υπάρξει πρόβλημα για κράτηση τελευταίας στιγμής;

Τη λύση δίνει η εφαρμογή του Hotel Tonight, με προσφορές τελευταίας στιγμής. Απλά προσθέτεις την τοποθεσία, την επιλογή της ημερομηνίας (είτε την ίδια μέρα, είτε την αυριανή) και σου αραδιάζει κάθε ξενοδοχείο που μπορεί να διαθέσει δωμάτιο για την αφεντιά σου και μόνο (εντάξει και σε όποιον προλάβει).

Στα πρόσθετα, ενημερώνει για οτιδήποτε διαθέτει το ξενοδοχείο πχ. πάρκινγκ, WiFi, καθώς και την ενότητα «γιατί το προτιμούν οι επισκέπτες».

 

Google Translate

Και βρίσκεται σε κάποια χώρα των Βαλκανίων ή ακόμα και στις Μεσογειακές χώρες. Αλλά μη λέμε ψέμματα, δε μιλάνε όλοι οι λαοί τέλεια την Αγγλική γλώσσα και αν μη τι άλλο, δεν την προτιμούν σε σύγκριση με τη δικιά τους.

Επειδή η Google τι μυρίστηκε τι δουλειά από την αρχή, προτίμησε να μπει στην αγορά δυναμικά με την εφαρμογή του

Google Translate για άμεση μετάφραση. Μετέπειτα εξελίχθηκε με τη δυνατότητα χειρόγραφου, φωτογραφίας, ηχητικού ντοκουμέντου μέχρι και σκαναρίσματος κειμένου. Το καλύτερο όμως πρόσθετο που προσφέρει, εφόσον υπάρχει κενός χώρος αποθήκευσης στη συσκευή, είναι το offline λεξικό για κάθε μετάφραση. Θέλεις Γερμανικά στα Ελληνικά και το αντίστροφο, Ισπανικά στα Γαλλικά και τουμπαλίν; Ακόμα και να βρεθείς σε κάποια χώρα της Ασίας, διαθέτει μια μεγάλη γκάμα γλωσσών. Το επόμενο πρόσθετο που περιμένουν είναι η αυτόματη φωνητική μετάφραση, να μιλάς στη γλώσσα σου και να τη μεταφράζει στην άλλη γλώσσα.

Αυτές οι εφαρμογές κυρίως με έχουν βοηθήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Γνωρίζετε τις περισσότερες από αυτές; Ποιες άλλες εφαρμογές χρησιμοποιείτε εσείς; Γράψτε τις προτάσεις σας!

Μέχρι τότε, φύγαμε για νέες περιπέτειες και αναμνήσεις;

ball shaped business close up 335393

 

284="270"

Hello there!
Χαίρομαι
που βρίσκεσαι εδώ!

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις ιδιαίτερο περιεχόμενο στα εισερχόμενά σου. Σκέψεις, ιδέες και πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Για ταξίδια κι όχι μόνο.

Δύο φορές το μήνα, όχι κάθε μέρα.

Δεν στέλνω spam! Μόνο ουσιώδη info και πράγματα που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *