backpack commute commuters 1170184
WAY OF LIFE

Γιατί τα ταξίδια με τρένο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή

Μπορείς να θυμηθείς εκείνες τις παλιές ταινίες, όπου οι επιβάτες ενός τρένου συνήθιζαν να επιβιβάζονται σε σειρά βαγονιών που τα οδηγούσε ένα μεγάλο μαύρο κεντρικό βαγόνι; Με τη μεγάλη καμινάδα, καθώς ξεφυσούσε και έβγαιναν συνεχώς καπνοί ενώ οι μηχανές δουλεύανε ασταμάτητα;

Λοιπόν, αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ευτυχώς δηλαδή, κάτι για το οποίο μπορούμε να ευχαριστούμε την τεχνολογία που συνεχώς αναπτύσσεται.

Τα σημερινά τρένα διαθέτουν πια μια πιο μοντέρνα και εντυπωσιακή εμφάνιση (ορισμένες φορές), γρηγορότερες μηχανές και βελτιωμένες παροχές. Επιπλέον, έχουν να δώσουν τόσα πολλά σε κάθε επίδοξο ταξιδιώτη που θα επιλέξει να μετακινηθεί μαζί τους. Ειδικά σε backpackers.

person holding silver iphone 6 taking photo 105254

Σαν συχνός και συνάμα ενθουσιώδης ταξιδιώτης, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω με τρένο αρκετές φορές και σε διαφορετικές χώρες, και μπορώ να πω κάτι με σιγουριά:  τα τρένα μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη επιλογή για ταξίδι, σε σύγκριση με τα λεωφορεία και άλλα μέσα μεταφοράς. Φυσικά, το ταξίδι με αεροπλάνο όταν έχεις να κάνεις με μεγάλες αποστάσεις μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή, ειδικά όταν θέλεις να γλιτώσεις χρόνο, αλλά η μεταφορά πάνω στις γραμμές προσφέρει άλλες συγκινήσεις κι εμπειρίες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και, μερικές φορές, πανέμορφα τοπία. Κι αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιος θα το προτιμήσει.

Περισσότερος χώρος για μένα, ηρεμία εν πνεύματι και σώματι

Το να είσαι ψηλό άτομο, σε σύγκριση με το μέσο όρο στη χώρα μου, μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα , μερικές φορές, όταν θέλω να τεντώσω τα πόδια μου. Ο χώρος που προσφέρεται στο τρένο, σε σύγκριση με αυτό σε λεωφορεία και αεροπλάνα δε συγκρίνεται. Τουλάχιστον μπορώ να βάλω τα ακουστικά μου, να διαβάσω ένα βιβλία και να κοιμηθώ με άνεση στη θέση μου χωρίς έγνοιες.

Χαμηλότερα κόστη να ληφθούν υπ’όψιν 

Μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ιδέα εάν θελήσεις να μετακινηθείς γρήγορα από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, όπως με τα αεροπλάνα, αλλά το τρένο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ταξιδεύεις για κοντινές αποστάσεις ή σε κοντινές χώρες με την Ελλάδα (για τους πιο υπομονετικούς, μπορεί και πιο μακριά) και κοστίζει πολύ λιγότερο. Κανένα άγχος για κράτηση 3 μήνες πριν για να βρεις την καλύτερη τιμή. Ή κάποιος θα αναφέρει τις σταθερές τιμές, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα και μειονέκτημα σε κάποιες περιπτώσεις.

Ταξίδ με Τρένο και Θέα στο Παράθυρο GrecOnTrek

Τροφή για σκέψη, καθώς η φαντασία καλπάζει

Η οδήγηση στους δρόμους μπορεί να προσφέρει ποικιλία εικόνων αλλά δεν έχουν την κρυμμένη μαγεία που μπορεί να αποκαλυφθεί όταν ταξιδεύεις με το τρένο μέσα από δάση, ποτάμια και βουνά, εκεί που είναι απροσπέλαστα από τους τέσσερις τροχούς. Πολύχρωμα σημεία, που δύναται να δει αποκλειστικά μόνο εκείνος που θα κάνει την επιλογή του σιδηρόδρομου, ενώ η φαντασία του θα εμπλουτιστεί με νέες εικόνες και ο νους του θα γαληνεύει. Η απίστευτη ποικιλομορφία του τοπίου με τις έντονες αντιθέσεις δε σταματά ποτέ να εκπλήσσει.

Μια γοητεία καθώς προχωρά, με κάθε νέο ταξίδι που ξεκινά 

Αρκετές ταινίες έχουν τοποθετήσει την πλοκή και τους χαρακτήρες μέσα σε ένα κινούμενο τρένο, ειδικά ρομαντικές και μυστηρίου (Before Sunrise, Έγκλημα στο Orient Express κ.α). Το ταξίδι με το τρένο διακατέχεται πάντα από μια μοναδική γοητεία και μια δόση νοσταλγίας. Εικόνες από απρόσιτα μέρη, που περνάνε μπροστά από τα μάτια διαφόρων ταξιδιωτών, με τον καθένα να κουβαλάει και μια διαφορετική ιστορία, έτοιμος να τη μοιραστεί με όποιον θα έχει την τύχη.

shallow focus photography of railway during sunset 892541

Κλείσε το επόμενο ταξίδι με το τρένο, για μια λίγο γνωστή ή άγνωστη κατεύθυνση. Και να είσαι έτοιμος για αυτή την αίσθηση του αναπάντεχου, το αίσθημα που θα σου δημιουργηθεί καθώς όλες αυτές οι εικόνες θα περνάνε από μπροστά σου με επιτάχυνση. Και πολύ σύντομα θα αντιληφθείς ότι το ταξίδι με οποιαδήποτε άλλο μέσο έχει να ζηλέψει εξίσου αρκετά από το τρένο.

Οπότε, τι περιμένεις;

284="270"

Hello there!
Χαίρομαι
που βρίσκεσαι εδώ!

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις ιδιαίτερο περιεχόμενο στα εισερχόμενά σου. Σκέψεις, ιδέες και πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Για ταξίδια κι όχι μόνο.

Δύο φορές το μήνα, όχι κάθε μέρα.

Δεν στέλνω spam! Μόνο ουσιώδη info και πράγματα που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *